Gå til hovedindhold

Kollektiv trafik

Kollektiv trafik

Blå bus på landevej
 • Læs op

Indhold

  MÅL

  • at skabe en sammenhængende kollektiv trafik i Ikast-Brande kommune, som er med til at knytte kommunen sammen
  • at sikre gode kollektive forbindelser mellem byerne i kommunen og de væsentligste større byer uden for kommunegrænsen
  • at skabe gode busforbindelser til ungdomsuddannelserne i Ikast.

  Tryk her for at komme tilbage til forsiden

  FORKLARING

  Den kollektive trafik i Ikast-Brande Kommune omfatter:

  • Nationale og regionale togforbindelser
  • Regionale busruter
  • Lokale busruter
  • Skoleruter
  • Bybusruter
  • Flextur 

  Byrådet har et ønske om, at Ikast-Brande kommune trafikmæssigt hænger godt sammen. Det vil Kommunen sikre gennem et samarbejde med Midttrafik.

  Du kan finde køreplaner for regionalbusser og lokalruter på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside: www.ikast-brande.dk, Midttrafiks hjemmeside: www.midttrafik.dk eller på hjemmesiden: rejseplanen.dk.

  Lokalruter, skoleruter og bybusruter er åbne for alle og gratis at benytte for alle. Dog er der enkelte lukkede skoleruter, der kun medtager skoleelever.

  Togforbindelser

  Der er nationale og regionale togafgange fra stationen i Brande, mens der fra de andre stationer i Ikast, Bording og Engesvang udelukkende er regionale afgange. De nationale afgange er administreret af DSB, mens de regionale afgange er administreret af Arriva.

  Regionale busruter

  De regionale busruter giver primært forbindelser fra de største byer i kommunen til andre byer i kommunen og til regionens andre større byer uden for kommunegrænsen. Ruterne er administreret af trafikselskabet Midttrafik. De regionale bussers kørsel bliver bestilt og betalt af Region Midtjylland.

  De 19 kommuner i regionen bestiller og betaler kørslen indenfor deres egne kommunegrænser.

  Lokale busruter

  Planlægningen af de lokale busruter skal generelt sikre gode forbindelser mellem byerne i kommunen. Planlægningen af ruterne tager udgangspunkt i at sikre gode forbindelser fra hele kommunen til Ungdomsuddannelserne i Ikast. Dernæst giver ruterne borgerne adgang til indkøbsmuligheder, offentlig og privat service, arbejdspladser osv. De mange ruter i kommunen giver også borgerne mulighed for at komme ud at se spændende landskaber og naturområder.

  Alle lokale busruter er primært planlagt til skolekørsel og kører derfor kun på skoledage.

  Bybusruterne

  I Ikast by sikrer borgerne offentlig transport til indkøbsmuligheder, offentlig og privat service.

  Flextur

  Har ingen fast køreplan og sikrer derfor borgerne adgang til kollektiv trafik i yderområderne og i ydertidspunkterne uden for skolekørslen. Man bestemmer selv, hvornår man vil hentes, og hvor man vil køres fra og til. Man bliver kørt i taxa, liftbus eller personvogn. 

  Tryk her for at komme tilbage til forsiden