Gå til hovedindhold

BYUDVIKLING

Velkommen til denne introduktionsside der hjælper dig med hurtigt at finde de informationer, du har brug for.

  • Læs op

Indhold

    Byudvikling handler om planlægning af nye byområder typisk i udkanten af en eksisterende by, på arealer der tidligere er blevet anvendt til landbrug eller som udyrket natur. Byudvikling handler også om byomdannelse af eksisterende byområder, hvor man for eksempel gerne vil genbruge et byareal eller eksisterende bygninger til nye funktioner.

    Herunder kan du hurtigt få adgang til alle de emner, der handler om byudvikling i kommunen. Du kan bl.a. læse om hvilke roller de forskellige byområder har, eller du kan få et overblik over, hvilke landzonearealer, der kan overføres til byudvikling i byzone, og hvor der ligger boligområder, erhvervsområder mm i byerne. Du kan også læse om, hvor vi ønsker at arbejde med byfornyelse.  

    "Kommuneplanrammer" fortæller, hvordan man må anvende de enkelte arealer (rammeområder) i kommunens byer og landsbyer. Rammerne fastlægger det overordnede indhold i efterfølgende lokalplaner for de forskellige områder. For hvert rammeområde er der fastlagt bestemmelser om områdets anvendelse og bebyggelsesregulerende bestemmelser for fremtidig bebyggelse som f.eks. højde, etageantal og bebyggelsesprocent.

    Tryk her for at komme tilbage til forsiden